Welzijn op Recept
Wat is Welzijn op Recept?
Somberheid, angst, stress, of lichamelijk klachten zoals hoofdpijn hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Goede praktische ondersteuning of iets gaan doen wat u leuk vindt is dan een goed medicijn. Maar hoe pakt u dit aan?
De huisarts of de praktijkondersteuner van de huisarts kan u doorsturen naar een welzijnscoach. De welzijnscoach kijkt samen met u wat u kunt doen om met de klachten om te gaan. Zij helpt u op weg om uzelf beter te gaan voelen. Dat noemen we ‘Welzijn op Recept’.
Wat zijn redenen om te starten?
Soms is het moeilijk om zelf hulp of ondersteuning te zoeken. Soms weet u misschien ook niet meteen wat u leuk zou vinden om te gaan doen. Misschien zorgt u voor een familielid, waardoor u geen tijd heeft voor ontspannende activiteiten of heeft u schulden waar u zich zorgen over maakt. Misschien ziet u er tegenop om zelf ergens naartoe te gaan of vindt u het moeilijk contacten te leggen. Met de welzijnscoach bedenkt u wat u kunt doen om weer grip op uw leven te krijgen. Afhankelijk van wat u nodig heeft, u leuk
vindt, waar u goed in bent en wat mogelijk is. De welzijnscoach weet wat er bij u in de buurt te doen is en welke hulp er wordt geboden. De coach kan u helpen met het aanmelden voor de activiteit of hulp. Vindt u het fijn dat de coach de eerste keer met u meegaat? Dan is ook dat mogelijk. De welzijnscoach helpt u.
Kosten
De gesprekken met de welzijnscoach zijn voor u gratis. Wel kunnen de activiteiten die u wilt gaan doen kosten met zich meebrengen. U kunt hierin zelf kiezen wat het beste bij u past.
Welke activiteiten zijn er?
U kunt nieuwe mensen ontmoeten of een oude (of nieuwe) hobby oppakken. Ook praktische ondersteuning zoals mantelzorgondersteuning en schuldhulpverlening behoren tot de mogelijkheden. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Een welzijnscoach helpt u hierbij!
Een verwijzing voor Welzijn op Recept. Wat nu?
U hebt met uw huisarts of een andere zorgverlener gesproken over Welzijn op Recept en bent doorgestuurd om daarvan gebruik te maken. Met degene die u doorstuurde heeft u besproken hoe uw eerste afspraak gemaakt wordt. Dit kan op drie manieren;
- U neemt zelf contact met de welzijnscoach op door te bellen of te mailen. Mocht de welzijnscoach niets van u horen, dan neemt zij contact met u op.
- U maakt samen met degene die u doorstuurde een afspraak met de welzijnscoach.
- De welzijnscoach neemt zelf contact met u op.
Bij de eerste afspraak met de welzijnscoach leert u elkaar kennen. De welzijnscoach kijkt samen met u naar wat u kunt doen om te zorgen dat u zich beter voelt en wat u nodig heeft om dit te gaan doen.
Welzijn op Recept Moordrecht
De welzijnscoach van Stichting ZO! werkt op donderdag in het gezondheidscentrum De Hoeksteen, BurgemeesterBrandtstraat 56 in Moordrecht.
Op de maandag, dinsdag en woensdag is de welzijnscoach per mail of telefonisch te bereiken.
Irmgard den Ouden
Welzijnscoach Moordrecht
Telefoon: 06-82066443
E-mail: i.denouden@stzo.nl